Over Malabrigo

Malabrigo


Malabrigo is een klein familiebedrijf in Uruguay dat wol produceert Uruguay is één van de belangrijkste wolproducenten van de wereld en zeker van Zuid-Amerika. In samenwerking met de plaatselijk bevolking wordt alle wol handgeverfde wol ter plaatse geproduceerd. Omdat het een familiebedrijf en alle wol in ketels met de hand geverfd wordt, kunnen ze slechts kleine hoeveelheden produceren.

Aan elke streng wol hangt het nummer van het verfbad. Er zijn telkens 5 à 10 strengen uit hetzelfde bad. Bij strengen uit een ander bad kan de kleur lichtjes verschillen.

Omdat de wol van superkwaliteit is en in heel veel kleuren bestaat is de vraag heel erg groot. Het familiebedrijf kan de vraag niet volgen dus er zijn altijd slechts een beperkt aantal kleuren in voorraad. Maar elke 4 à 6 weken komt er een nieuw lading aan in Europa dus dan zijner weer nieuwe kleuren beschikbaar. De wol is snel uitverkocht dus snel zijn is de boodschap of op voorhand reserveren! 

Hier kan je een video vinden die gemaakt is ter plaatse.

De wol wordt gemaakt van de beste merino schapen van Uruguay. Er worden hoge eisen gesteld aan de boerderijen in termen van hygiëne, kweken en behandeling van de dieren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten