Samen haken aan een verrassingsproject!

Het bekende Nederlandse merk Scheepjeswol organiseert dit voorjaar opnieuw een CAL. CAL is een afkorting voor het engelse crochet along oftewel haak-mee of haak-samen. Het komt er op neer dat een groep mensen ongeveer gelijktijdig start aan eenzelfde haakproject. Meestal is het zo dat je eerst een deel van het patroon krijgt, maar je weet nog niet precies hoe het afgewerkte project er zal uitzien. Om de zoveel weken krijg je een nieuw stuk van het patroon en gaandeweg groeit je project. Je kan je aansluiten bij de facebook-groep van jouw project en daar kan je je vooruitgang tonen aan de andere leden. Je kan er ook om advies, hulp of meer uitleg vragen als er iets niet lukt. Het werken in groep is ook een extra motivatie om door te werken aan je project en het niet te laten liggen. Omdat je met de groep wil meegaan en omdat je klaar wil zijn met je deel voor de nieuwe instructies volgen gaat je project meestal goed vooruit! Ideaal dus als je vaak projecten start maar niet afwerkt.

Gelijkaardig aan de CAL wordt er vaak ook KAL georganiseerd, dat is dan een brei-mee of brei-samen.

Goed, terug naar de CAL van Scheepjeswol dit voorjaar. Vorige seizoen was de CAL altijd zeer succesvol. Ook voor dit voorjaar telt de facebook-groep van de deelnemers al meer dan 9000 leden!

http://www.wolwereld.be/product/nl/pakket-voor-bloemensjaal-scheepjes-cal


De CAL 2015 gaat van start op 10 juni, die dag mag je dus het eerste deel van het patroon verwachten. Dat komt zowel in de facebook-groep als op de website van Scheepjeswol (voor wie liever geen lid wordt van facebook). Het ontwerp is een omslagdoek (220cmX60cm) van Annelies Vaes
 
Het gebruikte garen voor dit zomers project is Scheepjes Linen Soft, een combinatie van hoofdzakelijk katoen en linnen. We hebben nog een paar volledige prachtige pakketten op voorraad en nu aan een promotie prijs!

http://www.wolwereld.be/product/nl/pakket-voor-bloemensjaal-scheepjes-cal
http://wolwereld.be/product/pakket-scheepjes-cal-2015-hummingbird#


De levering is voorzien rond 19 mei. In een pakket zitten 15 bollen garen en een eco-draagtas om je project in op te bergen. De prijs van het CAL 2015 pakket was 64,95€ nu aanbieding 60,95€. Het enige wat je nog extra nodig hebt is een haaknaald. De ontwerper gebruikt haaknaald nr 4 maar er wordt aangeraden om een proeflapje te maken.


Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten